lørdag den 28. november 2009

MOTION FOR DIN KROPSTYPE



EKTOMORF:

Ektomorfen er meget slank og har svært ved at tage på - selv muskler har de svært ved at få. De har en tynd muskulatur og kendetegnet ved dem er at de kan spise alt det de lyster uden at tage så meget som et gram på.
Hvis dit mål er at få flere muskler, så bør man styrketræne med meget tunge vægte og få repetitioner. Hvis du hører til i et fitness center kan du også få en træner til at guide dig. Men tungere vægte og færre repetitioner.
Kostplanen: Her er det vigtigt at spise og spise og spise. Ektomorfen har som sagt en meget høj forbrænding så der skal bare fyldes på hele tiden. Masser af proteiner (det er godt når man vil tage på i muskelmasse) - og godt med groft brød, pasta og brune ris.

Kendte ektomorfer: Gwyneth Paltrow & Jessica Alba

ENDOMORF:

Endomorfen har svært ved at tabe sig og er typisk lidt mere buttet. De har let ved at opbygge muskler og generelt brede hofter, samt rund ansigtsform.
Sædvanligvis har endomorfen ikke svært ved at opbygge muskelmasse, og deres største ønske er normalt ikke at opbygge muskler, men derimod at tabe sig. Så det man skal gøre er, at fokusere på kredsløbstræning. Det er ting der får pulsen op, såsom løb, cykling og sport. Det anbefales 30-45 minutter 3 - 4 gange om ugen.
Endomorfen bør spise masser af proteiner, lidt fedt og middel kulhydrater. Masser af grøntsager og frugt.

Kendte endomorfer: Jennifer Hudson & Charlotte Church

MESOMORF:

Mesomorfen er den kropstype, de fleste gerne vil have. Den ligger lige imellem de to andre. Det er her, de fleste sportskvinder og mænd ligger. De er atletiske, har markeret ansigtsform, hård kropstype og opbygger let muskler.
Hvis man ønsker at bygge mange muskler, så er det igang med meget tunge vægte og få repetitioner. Man opnår hurtigt mange muskler, da mesomorfer har nemt ved at få muskler.
Ønsker man at tabe sig, skal man ikke holde op med styrketræning, men supplere det med kredsløbstræning. Jo flere muskler man har, jo mere fedt forbrænder man. Så pas på ikke kun at ende med kredsløbstræning, da man risikerer at miste muskler - hvilket til sidst nedsætter forbrændingen. Det bedste er, at gøre begge dele.
Kostplanen: Fokusér på at indtage mange proteiner, men også kulhydrater, da man har brug for begge dele, hvis man dyrker meget motion.

Kendte mesomorfer: Jessica Biel


Det kan selvfølgelig variere, hvis man nu tager på, og man kan også sagtens tilhøre to af grupperne - ja måske alle tre. Dette er bare et udgangspunkt, så man ligesom kan se, hvilken eller hvilke man hører til.

2 kommentarer:

  1. "Hvis man ønsker at bygge mange muskler, så er det igang med meget tunge vægte og få repetitioner."

    det er det værste bavl jeg har hørt længe. tunge vægte og få repetitioner? det er sådan man opbygger styrke, ikke muskelmasse. muskelmasse opbygges ved mange repetitioner og en rimelig vægt. så hvis du kan tage 10 gentagelser med 20 kg, går du ned på 15 kg og tager 20 gentagelser i stedet for.

    SvarSlet
  2. Se dér tager du fejl.
    Man kan opdele træningsmetoderne i tre dele:
    1-8 : Styrketræning, med en smule muskelvækst.
    8-12 : Øget muskelvækst, med en smule styrketræning.
    12+ : Muskelafrunding (Gør musklerne mere markante og flotte)

    Så man kan sagtens tage høj vægt med lave repitioner, og stadig få mere muskelmasse end ved høje repitioner.

    SvarSlet

- Kom gerne med ideer til, hvad du godt kunne tænke dig at jeg skrev noget mere om. :)